Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  
A játék PSP-s változata novemberben került piacra és az előzetes PS2-megjelenésről szóló híreket próbálták eltitkolni. Aztán az ESRB és a Sony USA csak kiszivárogtatott valamit, úgyhogy a PS2-tulajdonosok a tavasszal együtt most megkaphatják ezt is.


A PC-s GTA-fanok sajnos még nem örülhetnek, ugyanis ezt a részt (legalábbis egyelőre) nem tervezik számítógépes átiratra.
Meglepő módon a játék Vice Cityben játszódik, 2 évvel a sima GTA: Vice City történései előtt (!). Természetesen itt is az alvilági ranglétra aljáról a legfelső szintig kell jutni.

A játék a 6 éve megjelent GTA3 motorját használja, persze továbbfejlesztve. A játékban a verekedések komplexebb mozgást hoznak, lehet úszni, az autók és egyéb járművek irányítása finomabb lett, a kamera és a térkép is jobb, továbbá van lehetőség manuális célzásra is...ami még fontos, hogy ezúttal elmaradnak a semmiből feltűnő, a gép által irányított járművek, mivel kiterjesztették a látótávolságot.

Az elérhető járművek között  van motor, autó, repülő, helikopter, bicikli és hajó. Ennek egy része lehet újdonság  is, függően attól, hogy melyik résszel játszottunk utoljára...

Magán a városon nem kellett sokat dolgozniuk a készítőknek, de némi változást észre lehet venni.
A történet szerint a Vice Cityben megismert Lance bátyja, Victor lesz itt a főszereplő. A játékban Victor bekerül Vice City katonai támaszpontjára. Victor az elején becsületes, okos ember benyomását kelti, de a támaszponton is megjelenik az alvilág egy része, mégpedig a nem éppen makulátlanul tiszta őrmester személyében, aki drogokkal, pornózással és még ki tudja mivel foglalkozik szabadidejében.. viszont a játék végére komoly ellenfél lesz belőle. Aztán az események alakulása hősünkből is gengsztert hoz létre.

Az első néhány küldetés amolyan tutorial is lehetne, aztán sorra kapjuk a munkákat különböző bandáktól, piti bűnözőktől, korrupt zsaruktól, drogbáróktól, szóval jóformán mindenkitől, akit az alvilágba csak bele lehet képzelni. Ami érdekesség, hogy az egyik munkaadónk feleségével kapcsolatban kialakul egy szerelmi szál is, ami egy kis pikantériát hoz az eseményekbe. Ami vicces, hogy van egy olyan küldetés is, hogy Phil Collinst (aki koncertezni jön a városba) kell megmentenünk a menedzsere által okozott baj következményeitől...

Az eredeti Vice Cityhez képest újdonság, hogy ezúttal alvilági birodalmat is lehet építeni, mégpedig ellenséges bandák épületeinek elfoglalásával, az épületek megszerzéséért a harcot az előttük álló autó felrobbantásával indíthatunk el. Az elfoglalt épületek természetesen nagyságuktól függő bevételeket hoznak. Megvédésük alapvetően nem szükséges, de időnként kötelező jellegű, ami bizony komoly utcai harcokat von maga után, a megszerzett épületeket sérülés esetén ki lehet javítani és lehet módosítani, hogy milyen bűncselekményekhez tartozó központok legyenek. Emellett az épületekhez küldetések is tartoznak.

További mellékküldetések, versenyek, chekpointgyűjtő pályák természetesen ugyanúgy vannak, mint eddig, aztán lehet még mentőzni, tűzoltózni, helikopteres küldetéseket is megoldani, szóval beletelik egy jó időbe, amíg teljesen kipörgeti az ember a játékot.

Összességében csak annyit: ahhoz képest hogy valamivel olcsóbban lehet megkapni PS2-re a játékot, igazán tartalmas termék tulajdonosai lehetünk, azoknak kötelező darab akik GTA-rajongók és szerették a Vice City-t. A végigjátszás nagy problémát nem okozhat a szériában sokat tapasztalt játékosoknak és mielőtt azon keseregnénk, hogy mi lesz a GTA IV októberi PS3-as és X360-as megjelenéséig, annak egy pletyka talán jót tehet:  elképzelhető hogy folytatják a megkezdett sort és hamarosan lesz  San Andreas Stories is..